Tuesday, 29 November 2016

Κολοκύθα με ρύζι. Μία Υδραιική συνταγή της γιαγιάς!



Yλικά:

2 φλ.τσ. ρύζι για πιλάφι 3 φλ.τσ. καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους κίτρινη κολοκύθα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 συσκευάσια ντοματοχυμό 
1/2 φλ.τσ. μαύρη σταφίδα 1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο 1κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 ξύλο κανέλας
Λίγο μέλι 
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή: 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1'-2' το κρεμμύδι, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2'-3', μέχρι ν' αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά οι κύβοι της. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να γυαλίσουν από το λάδι οι κόκκοι του ρυζιού Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον ντοματοχυμό και ανακατεύουμε στη φωτιά για 1'. Ρίχνουμε τον νερό και τις σταφίδες, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να πιει το ζωμό του και να ψηθεί.. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε μία κ.σ. βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.